Newsletter
Scrie adresa ta de email mai jos si primesti newsletterul nostru gratuit.

   
Prima pagina > Nutritie > Deserturi
Supe si ciorbe   Preparate pentru felul doi
Deserturi    
Tipareste aceasta pagina
Rulada de nuci cu smantana

Aliment Cantitate(g) P G L
Miez de nuca 30 6 1 18
Ou - 1buc 50 7 - 6
Smantana 75 1 - 15
Coaje de lamaie sau portocale 50 - - -
Ciclamat de Na 1tb - - -
Calorii 411 14 1 39

Albusului batut spuma tare i se adauga galbenusul si se amesteca lent; in continuare se pun 20 g nuca macinata, coaje de lamaie sau portocale si tableta de ciclamat pulbere. Compozitia omogenizata se pune intr-o tava, tapetata cu o hartie unsa cu unt si presarata cu restul de nuci (10g). Vom avea grija ca stratul de compozitie din tava sa fie de aproximativ 1cm. Se coace la foc iute. Cand e gata se rastoarna pe un tifon curat si se pudreaza. Se tine la rece 3-4 ore si se taie in felii. Se poate servi cu frisca, din smantana batuta cu ciclamat de Na.

Sufleu de branza de vaci cu mere

Aliment Cantitate(g) P G L
Branza de vaci 100 17 4 1
Mere 100 1 10 -
Gris crud 5 - 4 -
Nuci 20 4 4 12
Ou-1 buc 50 7 - 6
Unt 5 - - 3
Praf de copt- plic ½ - - -
Lamaie 1/2 - - -
Ciclamat de Na 2 tb - - -
Calorii 398 29 22 22

Se curata merele, se taie in cuburi mici ce vor fi tratate cu putina zeama de lamaie. Se omogenizeaza branza de vaci, apo se vor adauga galbenusurile, nucile macinate, grisul, Ciclamatul, dizolvat in putina apa, praful de copt, merele si albusurile batute spuma. Se va coace in tava unsa cu unt.

Prajitura din ou cu nuci

Aliment Cantitate(g) P G L
Ou- 1 buc 50 7 - 6
Miez de nuca 25 5 2 15
Ciclamat de Na 1 tb - - -
Calorii 245 12 2 21

Se bate albusul spuma tare. Se adauga galbenusul usor, prin rasturnare, apoi se adauga nucile macinate si tableta de ciclamat pulbere. Compozitia se trece intr-o forma unsa cu unt sau margarina si tapetata cu faina. Se coace la cuptor ,la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Prajitura de ciocolata si migdale

Aliment Cantitate(g) P G L
Galbenus- buc 2 8 - 12
Smantana 25 7,6 - 7
Nuci sau migdale 50 10 2 30
Unt 5 - - 3
Cacao 10 - - -
Ciclamat de Na 2 tb - - -
Calorii 548 18 2 52

Migdalele sau nucile cojite si macinate fin in rasnita electrica se amesteca cu cacaua cernuta proaspat, ciclamatul dizolvat in ½ lingurita de apa calda. Aceasta compozitie se intinde intr-o tava unsa cu unt in strat subtire cu o grosime de aproximativ 1cm si se coace la foc mediu. Se va taia calda si se vor suprapune mai multe straturi, unse cu smantana. Se lasa la rece 2- 4 ore inainte de servire.

Bezele cu nuci

Aliment Cantitate(g) P G L
Nuci 100 21 4 60
Albusuri-2 54 6 - -
Coaje de lamaie - - - -
Ciclamat de Na 2tb - - -
Calorii 664 27 4 60

Se bate albusul spuma tare, se aduga amestecand cu grija nucile macinate si ciclamatul de sodiu pulbere, plus coaja de lamaie. Cu o lingurita sau cu un cornet vom turna mici gramajoare pe o tava acoperita cu o hartie unsa cu margarina sau unt si se va coace la foc domol aproximativ o ora. Se scot din cuptor si se desprind de hartie cat sunt calde (eventual prin umezirea hartiei cu apa).

Visine si ananas cu zapada

Aliment Cantitate(g) P G L
Albus -1 buc 27 3 - -
Smantana grasa 100 2,5 - 30
Visine 50 - 7 -
Ananas 30 - 4 -
Vanilie - - - -
Ciclamat de Na 1tb - - -
Calorii 336 5,5 11 30

Albusul se bate spuma tare, se adauga apoi smantana batuta cu ciclamatul dizolvat si vanilie sau esenta de rom. Pasta obtinuta se toarna in cupe si se orneaza cu visine si ananas taiat cubulete mici.

Crema asortata de fructe si cacao

Aliment Cantitate(g) P G L
Smantana 160 4 - 48
Capsuni sau zmeura 50 1 5 1
Cacao 5 - - -
Coaje de lamaie ½ - - -
Esenta de rom - - - -
Ciclamat de Na 2tb - - -
Calorii 481 5 5 49

Se omogenizeaza smantana cu ciclamatul sau cu aspartamul, apoi se imparte in 3 portii. O parte se amesteca cu fructele sfaramate, o parte cu cacao iar ultima cu esenta de rom si coaja de lamaie. Cremele se aseaza in 2 cupe de sticla alternativ si se da la rece sau la congelator.

Placinta cu mere

Aliment Cantitate(g) P G L
Faina 60 6 42 -
Margarina 20 - - 16,4
Mere 250 - 25 -
Zahar 15 - 15 -
Ciclamat de Na 3tb - - -
Scortisoara 10 - - -
Calorii 500 6 82 16,4

Din faina, margarina si apa cat cuprinde se prepara un aluat care se imparte in doua. Se pune in tava primul strat de aluat apoi un strat de mere (rase si amestecate cu scortisoara, cu zahar si ciclamat) iar apoi al 2-lea strat de aluat. Se coace la foc potrivit o jumatate de ora. Se taie rece.

Crema de vanilie

Aliment Cantitate(g) P G L
Lapte 1000 40 40 20
Oua-bucati 5 35 - 30
Zahar 10 - 10 -
Ciclamat de Na 2 tb - - -
Esenta de vanilie 1 sticluta - - -
Praf de sare - - - -
Calorii 950 75 50 50

Se bat ouale spuma, se amesteca cu ciclamatul sfaramat. Laptele se incalzeste putin, si se adauga vanilia. Într-un vas de 2 l (intins) se caramelizeaza zaharul, se adauga 2 lingurite de apa si se imbraca toata cratita sau vasul respectiv. Se pune laptele caldut peste oua, se bate continuu cu telul. Se desarta compozitia in vas peste zaharul caramelizat. Se da la cuptor ½ ora. Se serveste rece, cu putina frisca.

Mere umplute cu urda de vaci

Aliment Cantitate(g) P G L
Urda de vaci 100 18 6 4
Mere 250 - 25 -
Stafide 20 - 14 -
Ciclamat de Na 4tb - - -
Calorii 288 18 45 4

250 g de mere, de marime potrivita, vor fi spalate si curatate in interior. Merele se vor umple cu urda frecata cu tabletele de ciclamat de Na pisate, la care se vor adauga apoi stafidele. Se vor coace 5-6 minute in cuptorul deja incins.

Strudel cu mere

Aliment Cantitate(g) P G L
Faina 400 44 28 -
Margarina 20 - - 16
Mere 1000 - 100 -
Ulei 40 ml - - 40
Zahar vanilat- plic 1 - 5 -
Scortisoara 1 lingurita - - -
Ciclamat de Na 2 tb - - -
Apa 150 ml - - -
Otet 1 lingurita - - -
Sare 1 lingurita - - -
Praf de copt- plic 1 - - -
Calorii 1312 44 133 56

Se amesteca margarina moale cu 100g faina. Se face un aluat din restul de faina, apa, otet, ulei, sare. La sfarsit se pune praful de copt. Se intinde aluatul in foaie foarte subtire si se acopera cu margarina. Se ruleaza si se da la rece o ora. Merele se curata de coaja, se calesc pe foc mic 10 minute. Se amesteca cu 2 tablete de ciclamat, scortisoara si vanilie. Din coca se fac patrate de 10/6cm, se pune o lingura de mere, se ruleaza, se da la foc moderat.

Aluat de cozonac

Aliment Cantitate(g) P G L
Faina 1000 110 720 -
Lapte 500 20 20 10
Oua- buc 4 28 - 24
Ulei 100 - - 100
Nuca 300 63 12 180
Sare 1 lingurita -- - -
Drojdie 1 lingurita - - -
Coaje de lamaie sau portocala- buc 1 - - -
Zahar vanilat 1 plic - - -
Ciclamat de Na 20 tb - - -
Calorii 6718 221 752 314

Se pune drojdia la dospit, in putin lapte cald. Se bat ouale spuma. Se dizolva ciclamatul in putin lapte cald. Se amesteca maiaua, ouale, lamaia, laptele cu ciclamatul, se adauga faina putin cate putin. Dupa incorporarea fainei se adauga uleiul putin cate putin si se bate pentru a incorpora cat mai mult aer. Se lasa la dospit. Din acest aluat se fac 2 cozonaci umpluti cu nuca (300g) amestecata cu 1 lingura de cacao si 2 tablete de Ciclamat sfaramat. Tot din acest aluat se pot face cornuri care se vor umple cu gem sau cu branza amestecata cu ou.

DisclaimerHarta site
Termeni si conditiiContact
©2006, Sensiblu. Toate drepturile rezervate
Powered by Anagrama