Newsletter
Scrie adresa ta de email mai jos si primesti newsletterul nostru gratuit.

   
Prima pagina > Diagnosticare > Teste de laborator
Simptome
Teste de laborator
Tipareste aceasta pagina Teste de laborator necesare diagnosticului diabetului zaharat si prediabetului:

- Glicemia a jeune ( pe nemancate)
Este testul cel mai util pentru diagnosticul diabetului. Acest test se efectueaza dupa un post de 8 ore. Glicemia normala este cuprinsa intre 70 si 110 mg/dl. Doua valori ale glicemiei a jeune peste 126 mg/dl confirma diagnosticul de diabet zaharat. Daca valoarea glicemiei a jeune este cuprinsa intre 110 – 125 mg/dl se stabileste diagnosticul de glicemie a jeune alterata (prediabet).

- Glicemia intamplatoare (la orice ora indiferent de masa)
Orice glicemie intamplatoare mai mare de 200 mg/dl in conditiile prezentei semnelor de diabet confirma diagnosticul.

- Testul de toleranta orala la glucoza
Testul este inceput dupa un post de cel putin 8 ore, fara cafea sau fumat, fara efort fizic. Se recolteaza o glicemie inaintea inceperii testului. Se administreaza glucoza pulbere in cantitate de 75 g (1,75 g/Kgcorp la copii) dizolvate in 300 ml apa. Se recolteaza o glicemie la 2 ore de la inceperea testului. Daca valoarea glicemiei la 2 ore este cuprinsa intre 140 – 199 mg/dl se confirma diagnosticul de toleranta alterata la glucoza (prediabet); daca valoarea glicemiei la 2 ore este mai mare de 200 mg/dl se confirma diagnosticul de diabet zaharat. Rezultatul testului trebuie interpretat de specialistul diabetolog.

- Testul de incarcare cu glucoza
Femeile insarcinate care nu au avut o toleranta alterata la glucoza inainte de saptamana 24 de sarcina, vor efectua un test de incarcare cu 50 de grame de glucoza intre saptamanile 24-28. Daca glicemia la o ora este egala cu 140 mg/dl se va efectua testul de toleranta orala la glucoza cu 100 mg de glucoza.
DisclaimerHarta site
Termeni si conditiiContact
©2006, Sensiblu. Toate drepturile rezervate
Powered by Anagrama